Karaliskas brokastis Franču gaumē – ātri un viegli

Maizes produkti ir cieņā ne tikai pie mums Latvijā, bet arī daudzviet citur pasaulē. Protams, pagatavošana un sastāvdaļas, kuras tiek izmantotas, gan atšķiras. Tiem, kuri brokastīs mīl baudīt svaigas un karsti ceptas maizītes, šis raksts būs patiešām noderīgs.

Ja arī jums ir apnikušas ierastās siermaizes vai desas maizes, tad sekojošā recepte būs lielisks veids kā atsvaidzināt savu brokastu galdu. Kas ir pats svarīgākais – pagatavošana neaizņem daudz laika un nav jābūt profesionālim virtuvē, lai pagatavotu šo maltīti.

Ja cītīgi sekosiet līdzi katram solim, tad pavisam noteikti kādā no rītiem, ar šīs receptes palīdzību, jūs uzbursiet tipisku Franču brokastu galdu, lai palutinātu sevi vai kādu no saviem tuviniekiem. Tad nu, ķeram pēc papīra, pildspalvas un sāksim!

Nepieciešamais:

  • 2 saldskābmaizes šķēles
  • 8 sparģeļi
  • 2 olas
  • sāls
  • pipari
  • viena ēdamkarote sviesta
  • 4 bekona šķēles

Iesākumā, sagatavo sparģeļus, tos nomazgājot un nogriežot kādu vienu centimetru no tā pamata. Tad laiks sagatavot bekona šķēles. Ja negaršo bekons, ļoti labi derēs arī prošuto šķiņķa šķēlītes. Bekonu vai prošuto sagriež gareniskās šķēlītēs, lai sanāktu aptuveni 8.strēmeles. Tālāk, nogrieztās strēmeles aptin ap sparģeļu kātiņiem un liek cepties aptuveni 10 minūtes.

Nākamais etaps – olas. Nepieciešams izvārīt plaucētas jeb jēlas olas. Kad tas ir izdarīts, jēlo olu iesit tikko uzvārīta ūdenī. Svarīgi – ūdenim nevajadzētu burbuļot. Pirms tvaicēto olu ievietojat katlā, ar kāda virtuves piederuma palīdzību iegriežat ūdeni, lai tajā rastos neliels virpulis. Kāpēc? Tas palīdzēs olai neizplūst pa visu katlu.

Pēdējais solis – maizes šķēlīšu sagatavošana. Cepeškrāsns noderēs lieliski, taču, ja jūsu virtuvē atrodams tikai tosteris – arī tas derēs. Kad maizes šķēlītes ir uzsildītas un nedaudz apgrauzdētas, tās nepieciešams pārziest ar sviestu. Uz vienas maizes šķēles liekam līdz 4 sparģeļiem, kuri jau apcepti un aptīti ar bekonu. Kad tas ir izdarīts, atliek vien uzmanīgi uzlikt plaucētās olas uz katras no maizītēm. Tad, pēc garšas, pārkaisām maizītes ar sāli un pipariem un vu-a-la! Tipiskas un gardas Franču brokastis ir galdā.

Secinājumi

Vairumam cilvēku šķiet, it īpaši vīriešu dzimuma pārstāvjiem, ka ātrākās un vienkāršākās brokastis ir tipiska baltmaize vai rupjmaize, desa, tomāts, gurķis un siers. Protams, tas viss ir gardi, taču pēc ilgāka laika, baudot šādu maltīti, tas var apnikt.

Ir daudz dažādu recepšu, kuru pagatavošanai nebūt nav jābūt profesionālim, kā arī produktu iegādei nav nepieciešami vairāki desmiti eiro. Ja jums patika šis raksts un šķita noderīgs, atstājiet komentāru zemāk. Ja šāda veida raksti iegūs lielāku popularitāti, tad ne tikai centīsimies iedvesmot jūs ar dažādām receptēm no Francijas, bet arī no daudzām citām valstīm.
Lai labi garšo!